:: English :: Deutsch :: Français :: Italiano :: Espańol :: Slovenčina :: Russkii˘ :: Română :: Bulgarski :: Magyar
Početna » Drvene kuće od trupaca »
 
KUĆE OD TRUPACA

Online Katalog
Modeli 2009


ADS drvene kuće od trupaca
Faze gradnje

   Na ovoj web stranici ilustrativno ćemo Vam pokazati koje osnovne proizvodne procese treba proći da bi se proizvela i montirala jedna drvena kuća od trupaca. Određene informacije ipak nećemo davati ovdje niti na vaše upite iz razumljivog razloga, poslovne tajne i vlastitih proizvodnih inovacija. Odmah na početku spomenut ćemo da je za izgradnju jedne ovakve drvene kuće potrebno ogromno znanje, izuzetna vještina i upornost za razliku od drugih kuća koje se deklariraju kao drvene no u svojoj suštini su to ipak samo montažne kuće, a po kvaliteti daleko zaostaju za drvenim kućama od trupaca koje izrađuje naša tvrtka.

Osnovne faze kroz koje treba proći izrada drvene kuće od oblica (trupaca) su:


1. Guljenje koreNakon izbora trupaca od kojih će se graditi kuća pristupa se skidanju kore. Grubo skidanje kore radi se strojevima dok završna obrada trupca mora biti ručna. Dosta naporan posao, no nužan kako bi se postigao što prirodniji i ljepši izgled samog trupca.


2. Izgradnja konstrukcije od trupaca

   Izgradnja drvene konstrukcije od trupaca provodi se tzv. Full Scribe Fit tehnikom koja omogućuje spoj drvo-drvo milimetarskom preciznošću. Radovi se izvode ručnim alatom a to su: mjerenje i ocrtavanje linije reza, rezanje, bušenje, glodanje i brušenje drveta. Izrada horizontalnih i poprečnih utora dosta je zahtjevan posao po pitanju preciznosti, ali na kraju je rezultat veoma točan spoj prikazan kao na slikama dolje. Utori se dodatno popunjavaju izolacijom i specijalnom, inovativnom brtvom prije transporta trupaca na vaše temelje.
3. Prijevoz trupaca do vašeg gradilištaNakon što je drvena konstrukcija u potpunosti završena te nakon što ste osobno izvršili pregled u našem proizvodnom pogonu, obrađeni i izolirani trupci kao i ostali materijal prevozi se šleperima do vašeg građevinskog zemljišta.4. Montaža drvene konstrukcije na temeljimaBudući da su trupci unaprijed pripremljeni, obrađeni, izolirani i označeni montaža same konstrukcije uz upotrebu kranske dizalice doista je jednostavan posao i ne traje više od 3 do 4 dana. Vlastitim inovativnim tehnikama montaža ostalih dijelova kuće također ne traje dugo.5. Završni radovi
Ukoliko kupac želi samo konstrukciju od trupaca ovdje naš posao završava.
No ako ipak klijent želi roh-bau izvedbu dodatno obavljamo i slijedeće poslove:
    - dovršetak vanjskih i pregradnih zidova (izolacija + lamperija ili rigips)
    - dovršetak krova (izolacija + krovni pokrivač, lim u boji ili šindra)
    - kompletna stolarija sa ustakljivanjem
    - stepenište
    - podnice u prizemlju i potkrovlju
    - bojanje drveta (na zahtjev kupca)
    - elektroinstalacije i hidroinstalacije (na zahtjev kupca)
    - uzidavanje kamina i dimnjaka (na zahtjev kupca)

Još samo da unesete stvari, zavalite se u fotelju i uživate...Uvjeti Korištenja | Zaštita Privatnosti | Kontakt